Promocija Tivta i Crne Gore u Nišu
Svečana večera u Nišu, Foto: Mediabiro

Promocija Tivta i Crne Gore u Nišu

Turistička organizacija Tivat u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Opštine Tivat, predstavila je u Nišu turističku ponudu grada, ali i cijele Crne Gore. Događaj je iniciran uspostavljanjem prijateljske saradnje između Opštine Tivat i Grada Niša, i svojevrsna je najava direktne avio linije na relaciji Niš - Tivat koja se očekuje sredinom juna.

U centru Niša juče je organizovan promotivni događaj zabavnog karaktera, u okviru kojeg je nastupila Leontina Vukomanović sa dječjim horom "Čarolija“ iz Niša.

Građanima su dijeljeni promotivni materijali, a organizovano je i nagradno izvlačenje, pa su oni najsrećnije ruke osvojili ljetovanja u Crnoj Gori.

Direktorica TO Tivat Danica Banjević pozvala je Nišlije da dođu u Tivat i Crnu Goru.

"Vi ste se uželjeli mora, a more se uželjelo vas“.

Ona je istakla da je u Crnoj Gori 2019. godine boravilo preko 400.000 turista iz Srbije, a samo linijom Niš –Tivat došlo je 7.500 gostiju.

"I javni i privatni sektor preduzimaju sve mjere kako bi se turisti u Crnoj Gori osjećali bezbjedno. Usvojeni su sigurnosno-zdravstveni protokoli. Direktna avio-linija omogućava da se do mora i odmora stigne za manje od sat vremena“, kazala je Banjević.

Na svečanoj večeri kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Niša, turističke privrede i medija, goste je u ime domaćina pozdravio i predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović napominjući da su stvoreni preduslovi za što jednostavniji dolazak na crnogorsko primorje.

"Turisti koji dolaze u Crnu Goru, u slučaju potrebe, biće zdravstveno zbrinuti. Poznati su zdravstveni protokoli. Za ulazak u zemlju nije potreban PCR test. Lokalne uprave i Vlada Crne Gore potrudili su se da turistička sezona prođe u najboljem redu.“

On je pozvao građane Niša da posjete  Crnu Goru i Tivat, i najavio da će promocija Niša u Tivtu biti održana u septembru.

U nekoliko većih gradova u Srbiji u toku je tzv "Road show“ kampanja, u kojoj učestvuju lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Bara i Tivta, pa će slični promo događaji biti organizovani narednih dana u Beogradu i Novom Sadu.

Aktivnosti Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija, sa velikim interesovanje ispratili su niški mediji.

Predsjednik opštine Željko Komnenović gostovao je na niškoj televiziji Zona Plus zajedno sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.