Podaci Eurostata

Crna Gora prva u Evropi po broju radnih sati u nedelji

Od svih evropskih zemalja, najviše se radi u Crnoj Gori i to 44,5 sati nedjeljno, podaci su evropskog statističkog zavoda Eurostata.

Podaci pokazuju da je broj radnih sati u Crnoj Gori povećan tokom pandemije, koja je cijelu evropsku ekonomiju snažno uzdrmala prošle godine.

Na ljestvici Eurostata, Crna Gora je po broju nedjeljnih sati rada prva još od 2012. godine.

Zanimljivo je da prvih deset "najradnijih nacija" pretežno čine balkanske zemlje.

Na drugom mjestu je Srbija, gdje se prosječno radi 42,6 sati nedjeljno, a više od 40 sati tokom nedjelje rade još Grci, 41,4 sati, prenio je portal Investitor.

Slijede Makedonci (39,6 sati), Bugari, Poljaci i Slovenci (po 39,1 sat sedmično), Rumuni (38,9 sati), Slovaci (38,8) i Hrvati (37,9 sati).

Prema podacima Eurostata, u Njemačkoj se prosječno tokom radne sedmice radi 34,2 sata, u Francuskoj 36,3, Italiji 35,6 a u Španiji 36,4 sati.

U videu je data statistika kroz prethodne godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.