Policajac Premović bio neuračunjiv kada je ubio ženu, privremeno smješten u Dobrotu
Ilustracija

Nalaz i mišljenje konzilijuma sudskih vještaka Specijalne bolnice u Kotoru

Policajac Premović bio neuračunjiv kada je ubio ženu, privremeno smješten u Dobrotu

Službenik Sektora granične policije Crne Gore Puniša Premović (48), osumnjičen za ubistvo supruge Ivane Premović (39) 18. novembra prošle godine, u vrijeme izvršenja krivičnog djela za koje se tereti bio je u stanju neuračunljivosti, proizilazi iz nalaza i mišljenja konzilijuma sudskih vještaka JZU Specijalne bolnice u Kotoru.

To se navodu u saopštenju Višeg suda u Bijelom Polju, a dodaje se i da Premović neće biti pušten na slobodu, već će se do završetka postupka privremeno smjestiti u kotorsku Specijalnu bolnicu za psihijatriju, pišu Dnevne novine.

“Okrivljeni P.P. iz Berana, kojem je pritvor određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, Kri.br.121/20 od 20.11.2020. godine, a produžen rješenjem vijeća ovog suda Kv.br.393/20 od 17.12.2020. godine, neće se pustiti na slobodu, već se do završetka postupka za primjenu mjere bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi privremeno smjestiti u JZU Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota u Kotoru, zbog protivpravnog djela u zakonu određenog kao krivično djelo ubistvo iz čl.144 st.1 tač.7 Krivičnog zakonika Crne Gore, jer je iz nalaza i mišljenja konzilijuma sudskih vještaka JZU Specijalna bolnica u Kotoru utvrđeno da je P.P. u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio u stanju neuračunljivosti”, precizirano je u saopštenju Višeg suda u Bijelom Polju.

Podsjetimo, Premović je par dana nakon što mu je određen pritvor 20. novembra prošle godine odveden u Dobrotu kako bi ljekari ustanovili koja mu je terapija potrebna, a zatim je vraćen u bjelopoljski istražni zatvor.

Premoviću je stavljeno na teret da je 18. novembra, u večernjim satima, hicem iz službenog pištolja usmrtio svoju suprugu, a za to djelo je propisana kazna od najmanje deset godina zatvora, a najviše dugotrajna vremenska kazna.

“Znam da sam popio dosta alkohola i da sam po dolasku kući razgovarao sa suprugom. Nije mi odgovaralo nešto što mi je odgovorila i više se ničega ne sjećam”, naveo je Premović na saslušanju nakon hapšenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.