U ovom gradu umjesto soli na ulice posipaju kafu zbog snijega i leda(FOTO)
foto: Twitter

U ovom gradu umjesto soli na ulice posipaju kafu zbog snijega i leda(FOTO)

Gradske vlasti u Krakovu odlučile su da se po ulicama umjesto soli i pijeska zbog snijega i leda posipa kafa, pa sad grad miriše po ovom napitku.

Gradska uprava saopštila je da je upotreba kafe "ekološki prihvatljivija i jeftinija i varijanta" kao i da je sama ideja probudila entuzijazam među građanima, ali i kafićima.

Odjeljenje gradske uprave za održavanje parkova saopštilo je da je upotreba kafe, takođe, bolja za pse.

Više od 50 kafića dalo je doprinos u kafi i grad se nada da će to podstaći stanovnike da kupe još kafe i time pomognu kafićima "u ovim teškim vremenima".

Kafićima i restoranima u Poljskoj dozvoljena je samo usluga za ponijeti.

Vlasti kažu da je ova ideja potekla iz ukrajinskog grada Lavova i skandinavskih gradova.

Zvaničnici u parkovima rekli su da koriste oko 80 tona pijeska sedmično tokom zimskog perioda, navodi AFP.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.