Žabljak nastavlja da bilježi rekorde: Danas preko 1.000 posjetilaca na Savinom kuku
Foto: Mediabiro

Žabljak nastavlja da bilježi rekorde: Danas preko 1.000 posjetilaca na Savinom kuku

Nakon rekordnih 6.500 noćenja u januaru, opština Žabljak i u drugoj polovini zimske turističke sezone nastavlja da bilježi izvanredne rezultate, kada je posjećenost posrijedi. Više od 500 skijaša, odnosno preko 1.000 posjetilaca prvi dan ovog vikenda provodi na ski centru Savin kuk.

Oni će, prema riječima direktora tog ski centra Milutina Tomića, osim korišćenja ski staze i ostalih propratnih sadržaja, ovog vikenda imati priliku da prisustvuju i učestvuju na ski trci i takmičenju za najmlađe iz Cre Gore. Dodatno, u slučaju povoljnih uslova, večeras u 18h će se održati i prva ski trka za noćno skijanje, u organizaciji Ski kluba "Savin kuk 2313“.

"Mogu reći da smo zadovoljni sezonom, već u januaru imamo preko 6.000 prodatih skipasova. Svakog dana je tu od 250 do 750 skijaša. Glavno je da imamo dovoljnu količinu snijega i trudimo se sve bude sigurno. Staze su perfektno spremljene i nadamo se da će u tom maniru čitava sezona  potrajati,  i da ćemo iza nas  imati jednu uspješnu sezonu, za razliku od prethodnih minimum pet godina“, rekao je Tomić u izjavi za agenciju Mediabiro.

abljakPortretMilutinTomidirektorSkicentraSavinkuk

Milutin Tomić, Foto: Mediabiro

Da je iza turističke privrede opštine Žabljak jedan uspješan mjesec, tvrdi i direktorica TO Žabljak Vanja Krgović Šarović.

"Ako napravimo uporedni presjek tekuće godine sa prošlom, možemo reći da smo ove godine imali u kolektivnom smještaju nešto oko 6.500 noćenja, za razliku od prošle godine gdje smo imali ostvarenih 3.000 noćenja. Generalno ovaj podatak govori  da smo imali dobru sezonu, sezonu van očekivanja s obzirom na cijelu epidemilošku situaciju, i zaista mogu reći da smo zadovoljni“, kazala je Krgović Šarović.

I druga polovina zimske sezone, odnosno mjesec februar, prema njenoj ocjeni odvija se iznenađujuće dobro. 

"Uglavnom tokom dana vikenda najveća je posjećenost , mada i radnim danima za sada imamo lijepu posjećenost. Zaista su nam dobro naklonjene  vremenske prilike i dovoljna je kočina snijega. Očekujemo da će tako ostati do kraja mjeseca“, dodala je direktorica TO Žabljak.

Za sada, kako je navela, o bukingu ne možemo govoriti, uzevši u obzir da turisti rezervišu svoj smještaj neposredno pred sam dolazak u Žabljak. 

"Kompeltnu turističku sliku je popravila otvorenost Crne Gore, tako da smo ovih dana imali priliv iz Albanije. Većinu, ipak, čine turisti iz Crne Gore, negdje oko 90 odsto, a ovih 10 odsto su iz Albanije, Srbije, Rusije, Bjelorusije i Ukrajine. Kao što sam rekla, zaista se nadamo i očekujemo da ćemo imati kvalitetan februar , a za dalje će situaciju diktirati vremenske prilike i količina snijega“, poručila je Krgović Šarović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.