Skijališta spremna za turiste: Obogatili ponudu, evo koje će usluge biti besplatne
Ilustracija

Skijališta spremna za turiste: Obogatili ponudu, evo koje će usluge biti besplatne

Crnogorska skijališta spremna su za predstojeću zimsku sezonu, koja će zbog pandemije korona virusa biti znatno specifičnija od ranijih.

Kako bi privukli što više turista, pogotovo domaćih, skicentri u Kolašinu i na Žabljaku su obogatili ponudu, pa sve ljubitelje snijega očekuje besplatan parking, noćno i nordijsko skijanje, šetnja krpljama, vožnja motornim sankama… Cilj je izvući maksimum od predstojeće zimske sezone i pored neizvjesne situacije koju nosi korona virus.

Ski-rizort Kolašin 1600 zvanično će početi da radi sredinom decembra, potvrđeno je Dnevnim novinama iz Skijališta Crne Gore.

“U toku predstojeće sezone Ski-centar Kolašin 1600 dočekaće posjetioce sa novim skijaškim stazama namijenjenim osrednjim i naprednim skijašima i bogatim zabavno-rekreativnim sadržajima, a na raspolaganju će biti 10,5 km skijaških staza, šestosjedna žičara otvorenog tipa koja opslužuje te staze, restoran, caffe bar, ski-škola, skirental i poligon za obuku početnika”, kazali su u Skijalištima Crne Gore.

Dodaju da će imati i organizaciju vanjskih aktivnosti u vidu vožnje kvadovima, dnevne i noćne šetnje na krpljama, nordijsko skijanje, kao i “team building” aktivnosti.

“Za goste Ski-centra Kolašin 1600 obezbijeđen je i parking prostor za putnička vozila kapaciteta 300 mjesta koji će biti besplatan”, istakli su.

Skijališta Crne Gore, kako dodaju, omogućila su akcijske cijene za kupovinu sezonskih ski-pasova u predsezoni.

“Cijena sezonskog ski-pasa u periodu od 10. novembra do 15. decembra iznosi 150 eura za odrasle i 80 eura za djecu uzrasta do 14 godina. Napominjemo da kupci sezonskog ski-pasa imaju mogućnost trodnevnog besplatnog skijanja na Olimpijskom centru Jahorina i trodnevnog besplatnog skijanja na jednom od ski-centara kojima rukovode Skijališta Srbije”, objasnili su u Skijalištima Crne Gore.

Cijeneći ukazano povjerenje svim kupcima sezonskog ski-pasa za zimsku turističku sezonu 2019/20. Skijališta Crne Gore su odlučila da poklone sezonski ski-pas za predstojeću zimsku sezonu.

I Sportsko-turistički kompleks Savin kuk na Durmitoru spremno će dočekati prve turiste. Kako kažu za Dnevne novine, u funkciji će biti dvije dvosjed žičare i tri skilifta, od kojih je jedan opremljen reflektorima za noćno skijanje, kao i jednim dječjim ski-liftom.

“Ova infrastruktura opslužuje pet kilometara skijaških staza na kojima pri prosječnoj brzini kretanja žičare za jedan sat istovremeno može biti oko 3.000 skijaša. U toku zimskih turističkih sezona u funkciji su dvije žičare, donja žičara dvosjed (Savin kuk I), koja vodi u pravcu vrha Savinog kuka i izlazi na 1.907 metara nadmorske visine i gornja žičara dvosjed (Savin kuk II), čija najviša kota doseže nadmorsku visinu od 2.213 metara”, navode u STK Savin kuk.

Takođe, u funkciji će biti tri ski-lifta tipa sidro i tanjir, kao i jedan dječji ski-lift.

“Skijalište Savin kuk posjeduje plave staze, crvenu stazu, crnu stazu i dječju baby stazu. Skijašima su na raspolaganju tri plave staze i to: Snowboard dužine 650 metara, Derneci dužine 1.100 metara i Panalj dužine 900 metara, jedna crvena staza Korito dužine 1.200 metara i jedna crna staza Vukova staza, dužine 800 metara, kao i dječja baby staza dužine 150 metara”, saopštili su.

U saradnji sa Nacionalnim parkom Durmitor u toku sezone biće u funkciji i staza namijenjena za hodanje na krpljama, dužine 6,5 kilometara, koja povezuje skijalište Savin kuk i Crno jezero, a na skijalištu je moguće koristiti usluge ski-servisa, ski-škole i drugih pratećih ugostiteljskih sadržaja.

“U ponudi ćemo imati i organizaciju vanjskih aktivnosti poput vožnje motornim sankama, vožnje kvadovima, nordijsko skijanje i “team building” aktivnosti”, zaključili su u Sportsko-turističkom kompleksu Savin kuk.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.