GP Dobrakovo: Od ponoći ušlo više od 70 putnika, mahom iz Srbije
Foto: Screenshot/RTCG

GP Dobrakovo: Od ponoći ušlo više od 70 putnika, mahom iz Srbije

Sa novim mjerama crnogorskog NKT-a na granični prelaz Dobrakovo stižu i turisti. Od ponoći je preko tog punkta u našu državu ušlo više od 30 vozila i 70 putnika mahom iz susjedne Srbije.

Za turiste iz Srbije koji su planirali ljetovanje u Crnoj Gori, ali i one koji posjeduju neku nekretninu, dobra vijest je da sugranični prelazi otvoreni.

“Za sve državljane Srbije i njene rezidente koji dolaze u Crnu Goru važi pravilo da moraju imati negativne rezultate testa na kovid 19 ne starije od 72 sata. To važi i za rezidente SAD, Sjeverne Makedonije, BiH, Albanije i Kosova”, kazao je za TVCG policijski inspektor na graničnom prelazu Dobrakovo Slobodan Luković.

Od ponoći, kada su stupile na snagu nove mjere NKT-a,  u Crnu Goru je ušlo preko 70 putnika, većina je bila iz Srbije sa urađenim PCR testom.

Njime su izuzeta djeca i maloljetne osobe, ali ne i naši državljani.

“Državljani Crne Gore koji su boravili u pomenutim državama prilikom dolaska moraju imati negativan test. Kontrolu testova vrši zdravstveno sanitarna inspekcija koja radi na GP”, kazao je Luković.

Na prelazu Dobrakovo gužve se tek očekuju.

Portal RTCG/TVCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.