MA obnavlja letove sa Parizom i jugom Italije, I dalje je na snazi zabrana slijetanja na beogradski aerodrom
Ilustracija

MA obnavlja letove sa Parizom i jugom Italije, I dalje je na snazi zabrana slijetanja na beogradski aerodrom

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines od subote će da obnovi liniju sa Parizom, a zatim i čarter letove za jug Italije, saopštio je izvršni direktor kompanije Vlastimir Ristić.

On je za Radio Crne Gore kazao da bi od 1. avgusta trebalo da bude odnovljena i linija za Izrael.

“MA je pokazao društvenu odgovornost i obnavljenjem linija u složenim uslovima povezao Crnu Goru sa Evropom i svijetom”, ocijenio je Ristić.

Najavio je i da će avioni kompanije opet letjeti za Pariz od subote, ali ne svakodnevno, što je bilo uobičajeno u ranijem periodu za ljetnje mjesece jul i avgust.

“Ta odluka je oročena na 14 dana. To znači da epidemiološka situacija kod nas mora ostati u okvirima koje traži Evropska unija (EU), da bismo mi nakon te dvije sedmice bili u prilici da nastavimo da letimo”, poručio je Ristić.

Ovog vikenda, kako je naveo, obnoviće se i čarter letovi ka jugu Italije – Bariju i Napulju, te u drugoj polovini jula ka Rimu, ali ne i sa Lisabonom što je ranije bilo planirano.

Ugovara se i čarter let za Tel Aviv

“Imamo ozbiljno interesovanje i realizovaćemo ga, nadamo se, od 1. avgusta. To bi bilo važno za nas, to je dugačka linija što utiče na našu operativnost. Jako je povoljno imati čartere koji su tako daleki, ali i pouzdane partnere”, smatra Ristić.

Interes je, kako je poručio, i obnavljanje letova ka Rusiji. Ristić vjeruje da bi se to moglo desiti u avgustu, pa produžiti na postsezonu.

“Nije realno očekivati da ćemo sada u špicu sezone uraditi nešto sa Rusijom. Nadam se, međutim, ako nam i vremenske prilike budu išle na ruku, da sezonu preselimo na postsezonu i tada sa tog tržišta napravimo rezultat”, objasnio je Ristić.

I dalje je na snazi zabrana slijetanja aviona MA na beogradski aerodrom. Komunikacije ima i sa Aerodromom Nikola Tesla i sa Air Serbia, ali prema riječima Ristića, konkretnog dogovora još nema.

“Ne možemo trčati pred rudu, moramo biti strpljivi, moramo sačekati da se epidemiološka situacija stabilizuje i da onda krenemo sa saobraćajem. Željno ga isčekujemo, jer je to najznačajnija regoionalna linija i za nas i za Air Serbia”, rekao je Ristić.

Prema njegovim riječima, obustava avio-saobraćaja pričinila je ozbiljne gubitke u kompaniji, i do 90 odsto, iako se u martu djelimično radilo.

Bilo je i u aprilu letova koje je Vlada platila, ipak, kako smatra Ristić, nedovoljno da se ne nagomilaju gubici.

Podsjećamo, Montenegro Airlines je letom za Ljubljanu, 12.juna, obnovio saobraćaj. Spisak destinacija možete pogledati OVDJE.

Izvor: ShareMontenegro.me

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.