Jednostavan test koji otkriva koliko je star vaš mozak
Foto: Pixabay

Jednostavan test koji otkriva koliko je star vaš mozak

Naime, godine života ne podrazumijeva automatski da je i vaš mozak podjednake starosti. Može da se desi da se ta razlika nakada mjeri i u decenijama, a razlozi za to su brojni i različiti.

Međutim, jačinu i starost vašeg mozga možete da utvrdite uz pomoć specijalno dizajniranog testa. Čovjek po imenu John Ridley Stroop kreirao je test koji sa velikom preciznošću utvrđuje kapacitete i jačinu vaših moždanih ćelija i snagu koncentracije i memorije, piše Prva.rs.

Takozvani Stroop test funkcioniše tako što vam zadaje zadatke koji zahtijevaju koncentraciju i pozornost, a koje rješavate u nekoliko nivoa, od lakših ka težim. Svaki naredni nivo biva sve teži i vremenski dinamičniji, a na kraju testa imaćete jasnu sliku koliko je vaš mozak "u treningu".

Test je zanimljiv i veoma se brzo radi, a otkriće vam dosta o vašem senzornom opažanju, koncentraciji i brzini regovanja, kao faktorima snage i vitalnosti moždanih ćelija.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.