Grčka danas otvorila hotele, bazene, terene za golf, bioskope na otvorenom...
Grčka, ilustracija

Grčka danas otvorila hotele, bazene, terene za golf, bioskope na otvorenom...

Grčka je danas otvorila hotele, bazene, terene za golf, bioskope na otvorenom, žureći da se pripremi za ključnu ljetnju turističku sezonu koja će da počne za dvije nedjelje.

Djeca koja pohađaju osnovnu školu takođe su se vratila u školske klupe.

Zahvaljujući strogim mjerama koje je uvela kako bi usporila širenje pandemije, Grčka je zabilježila nisku stopu zaraze koronavirusom, a umrlo je 175 osoba od posledica virusa, navodi Ministarstvo zdravlja.

Međunarodni letovi sa procedurama skrininga počeće da stižu u Atinu i drugi najveći grčki grad Solun od 15. juna, a 1. jula biće prošireni na ostatak zemlje.

Pregled za putnike koji pristižu zasnivaće se na procjeni Evropske agencije za bezbjednost leta, pri čemu će putnici iz zemalja sa niskom stopom zaraze da budu podvrgnuti samo slučajnom testiranju.

Iako je od danas dozvoljeno otvaranje hotela mnogi su odličili da ostanu zatvoreni sve do početka turističke sezone zbog malog broja rezervacija.

Dozvolu da od danas mogu ponovo da počnu da rade dobili su i kampovi, saloni za tetoviranje, agencije za organizovanje vjenčanja kao i agencije za upoznavanje, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.