Podgoričani najviše kupuju bijeli luk i limun zbog straha od virusa, na pijacama veće cijene
Ilustracija

Podgoričani najviše kupuju bijeli luk i limun zbog straha od virusa, na pijacama veće cijene

Potrošači, od uvođenja vanrednih mjera zbog širenja aktuelnog korona virusa, na zelenim pijacama najviše kupuju limun i bijeli luk, kazali su Vikend novinama zakupci u tržnom centru Pobrežje. Oni navode da su, od stupanja pravila na snagu, cijene tih proizvoda u prosjeku skuplje 50 centi, pa limun košta do tri, a bijeli luk do pet eura po kilogramu.

Zakupac Ljiljana Đurišić kazala je ovom listu da potrošači dominantno kupuju pomorandže, mandarine i grejpfrut. Prema njenim riječima, zalihe ne prave, već nabavljaju po potrebi.

"Na zelenim pijacama ovih dana je dobra ponuda i cijene su uobičajene, osim za pojedine proizvode kao što je limun, koji je najtraženiji i teže se nabavlja zbog potražnje, odnosno potrošnje, koja je značajno veća od uobičajene. Najtraženiji artikli su limun, pomorandža, krompir, pasulj, kao i meso, piletina i suhomesnati proizvodi" kazali su u Tržnicama i pijacama.

U skladu sa naredbom Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Tržnice i pijace zatvorile su objekte mješovite robe 16. marta, među kojima su mješovite pijace u tržnim centrima Pobrežje i Forum, kao i buvljak i pijaca u Tuzima.

"Određeni broj zakupaca je samoinicijativno prestao sa radom tokom ove nedjelje. Taj broj se kreće od 20 do 25 na sva četiri pijačna objekta. Ovih dana, povećana posjeta na zelenim pijacama je od devet do 11 sati, a na Kamionskoj pijaci od sedam do 12 časova" rekli su u Tržnicama i dodali da zakupci uglavnom svakodnevno nabavljaju svježu robu direktno od domaćih proizvođača ili kupuju na veliko na Kamionskoj pijaci.

Zakupci, koji su htjeli da ostanu anonimni,  ističu da je prodaja povrća slabija. Ipak, od svega najbolje prolazi bijeli luk.

"Kilogram bijelog luka je pet eura, što je 50 centi više. Inače je bijeli luk skuplji u proljeće, jer mu nije sezona" kazala je jedna od sagovornica Vikend novina.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.