Suspenzija rada škola produžena do 20. aprila
Ilustracija

U Hong Kongu

Suspenzija rada škola produžena do 20. aprila

Vlasti Hong Konga odlučile su da produže suspenziju rada škola najmanje do 20. aprila da bi zaustavile širenje novog korona virusa, dok širom svijeta raste broj zaraženih.

Gradski sekretar za obrazovanje Kevin Jeung rekao je da će nastava biti suspendovana najmanje do 20. aprila, iako je ranije bilo planirano da se đaci vrate u učionice 16. marta, piše RSE.

"Pošto korona virus nije pokazao nikakve znake popuštanja, Biro za obrazovanje odlučio je da sve škole u Hong Kongu produže suspenziju", rekao je Jeung.

On je dodao da će kasnije biti napravljena nova procjena o datumu nastavka školske godine.

Virus je u Kini odnio blizu 2,7 hiljada života i proširio se na mnoge države u svijetu, uključujući Italiju, Iran i Južnu Koreju.

U Hong Kongu je potvrđen 81 slučaj zaraze i dva smrtna ishoda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.