Iz Crne Gore švercovali cigarete vrijedne 75.000 eura
Foto: Granična policija BiH

Spriječeno krijumčarenje u BiH

Iz Crne Gore švercovali cigarete vrijedne 75.000 eura

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili su krijumčarenje 36.000 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica iz Crne Gore, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 75.000 eura.

Krijumčarenje je otkriveno u nedjelju na području Bileće kada je više osoba pokušalo prevesti cigarete iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, prenosi BHRT.

Iz Granične policije BiH saopštili su da su osobe kod kojih su pronađene cigarete pobjegle iz vozila te se udaljile s lica mjesta vidjevši pripadnike Granične policije.

"Tržišna vrijednost krijumčarenih cigareta procjenjuje se na oko 150.000 maraka", navode iz Granične policije BiH i dodaju kako se, pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, preduzimaju daljnje mjere i radnje u vezi navedenog događaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.