Kalezić: Svako ko opstruiše rad Odbora pomaže isključivo DPS-u
Kalezić, foto: Crnogorska

Kalezić: Svako ko opstruiše rad Odbora pomaže isključivo DPS-u

Član Predsjedništva Crnogorske Predrag Kalezić izjavio je danas da je uspješan i efikasan rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva ključ za promjenu vlasti u Crnoj Gori.

On je ponovio stav Crnogorske da je primjena Briselskog plana Demokrata neophodan korak za svakoga ko želi savremenu i demokratsku Crnu Goru i da ovaj plan podržavaju i naši ključni međunarodni partneri Evropska unija i Sjedinjene Američke Države.

„Mi u Crnogorskoj ne razumijemo one političare koji danas najglasnije pozivaju na bojkot sledećih izbora, a prvi su se iz bojkota vratili u tzv. Sinđin parlament. Ubijeđeni smo da zalaganje poslanika Damjanovića za bojkot sledećih izbora nije iskreno, jer je on prvi zajedno sa DF-om prekinuo bojkot Sinđinog parlamenta. Otud i ne čudi što sada ne želi u Odbor iako tamo ima slobodnih mjesta. Očigledno je, kako je Crnogorska više puta isticala, da mu je namjera da našteti opoziciji i da mu je to sugerisano sa viših adresa“, rekao je Kalezić.

Kalezić je rekao da je Crnogorska spremna za bojkot izbora i za bojkot nelegitimnih institucija i staviće potpis na tu odluku zajedno sa drugim iskrenim opozicionim strankama ukoliko se pokaže da zbog opstrukcije DPS-a ili bilo koga drugoga Odbor ne može da uradi svoj posao.

„Ali dozvolimo da Odbor pokuša da postigne svoj cilj i da po prvi put u istoriji i na civilizovani način stvorimo uslove za slobodne izbore“, izjavio je Kalezić.

Govoreći o situaciji u Budvi, Kalezić je rekao da je DF ponovo prevario sve svoje koalicione partnere i da će građani na izborima kazniti DF isto kao što su kaznili i DPS.

„DPS i DF danas u Budvi zajedno imaju svega 40% glasova. To znači da svi mi ostali imamo 60%. To znači da na sledećim izborima i u Budvi i u Crnoj Gori treba da idemo u pobjedu i protiv DPS-a i protiv DF-a, jer je to spasonosna karta za sve građane Crne Gore“, poručio je Kalezić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.