Crnogorac i Hrvat uhapšeni sa skoro 500 kg marihuane
Foto: Ilustracija

Crnogorac i Hrvat uhapšeni sa skoro 500 kg marihuane

Varaždinska policija jutros je objavila da je pronašla gotovo 500 kilograma marihuane. Osim toga, pronašli su i nekoliko kilograma amfetamina.

Rekordnih gotovo pola tone marihuane i amfetamina, tzv. 'speeda' zaplijenila je varaždinska policija i uhapsila 38-godišnjeg hrvatskog i 33-godišnjeg crnogorskog državljanina pod sumnjom da su krijumčarili drogu namijenjenu tržištu drugih evropskih država.

"Najveća je to zapljena na području Policijske uprave varaždinske od njenog osnivanja te jedna među najvećim zapljenama droge u Republici Hrvatskoj“, pohvalio se u četvrtak načelnik te PU Predrag Benčić na konferenciji za novinare.

Ta je rekordna zapljena, naglasio je Benčić, rezultat uspješnog, predanog, profesionalnog i odgovornog rada  varaždinskih policajaca, Načelništva policije, Opštinskog i Županijskog državnog tužilaštva u Varaždinu, zagrebačkog Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić".

Istraga je dovršena juče, a njen rezultat je hapšenje dvojca uz krivičnu prijavu zbog zloupotrebe opojnih droga.

Uhapšeni Hrvat s varaždinskog područja, dosad nije kažnjavan zbog droge, on je iz varaždinskog područja gdje je droga i pronađena, dosad nije kažnjavan vezano uz proizvodnju i promet drogama, a po policijskim saznanjima droga je bila namijenjena narko tržištu drugih evropskih zemalja.

Koordinatorka službe kriminalističke policije PU varaždinske Sandra Pažur rekla je kako je tokom kriminalističke istrage ukupno pronađeno 488 kilograma i 168 grama marihuane, dva kilograma i 436 grama amfetamina, četiri digitalne vage za precizno mjerenje težine, osam mobilnih telefona te novčanice u ukupnom iznosu od 50 hiljada kuna.

U istrazi je crnogorskom državljaninu oduzeto teretno vozilo s prikolicom koje je služilo za krijumčarenje droge.

Obojica su uhapšena i u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a istraga se nastavlja na čelu s Županijskim državnim tužilaštvom u Varaždinu. 

"Zbog činjenično i pravno složenog predmeta te većeg broja osoba involviranih u događaje koji se kriminalistički nadalje istražuju, kao i većeg broja mjesnih područja na kojima su se događaji zbivali, predmet je u rad preuzelo Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu, koje je u intenzivnom koordinativnom kontaktu s Uskokom radi utvrđivanja elemenata iz njihove nadležnosti“, izjavila je varaždinska županijska državna tužiteljka Biserka Šmer-Bajt.

Index.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.