Da li ste znali da sladoled zapravo grije, a ove namirnice će vas rashladiti
Ilustracija

Da li ste znali da sladoled zapravo grije, a ove namirnice će vas rashladiti

Kada su dnevne temperature visoke potrebno je da tijelu pružimo pomoć i dodatnu zaštitu da se rashladi. Iako najčešće posežemo za sladoledom, zapravo treba da jedemo namirnice koje u sebi sadrže dosta vode.

Hrana koju jedemo igra ulogu u regulaciji telesne temperature i određene namirnice stvarno mogu da nas ohlade. Za hlađenje tijela najbolja je hrana s visokim procentom vode,piše B92.

Veliki broj je onih koji po vrućinama žude za hladnim sladoledom, a jedenje velikih količina može da vas zagrije. Neki naučnici tvrde da se tijelo zagrije dok jede kaloričnu hranu kao što je sladoled.

Koje su namirnice najbolje da se ohladimo? Mnogima na pamet pada sladoled, ali nažalost to nije opcija broj jedan. 

Na prvom mjestu su krastavci, ali to nije jedina hrana savršena za hlađenje. 

Pogledajte kako izgleda spisak top namirnica za vrele dane koji nam predstoje.

Krastavci
Jagode
Lubenica
Tikvice
Ananas
Mango
Zelene paprike
Pomorandže
Zelena salata
Celer

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.