Demokrate obećale izgradnju pijace u Plužinama
Foto: Demokrate

Ako budu dio nove vlasti

Demokrate obećale izgradnju pijace u Plužinama

Demokratska Crna Gora obećala je, ukoliko bude dio nove vlasti, izgradnju pijace u Plužinama.

"Kao i što smo istakli u svom Programu, saradnja sa mjesnim zajednicama, građanima, privrednicima, poljoprivrednicima i turističkim radnicima biće naš prioritet. Razvićemo modele saradnje u kojima će Opština slušati svoje građane, njihove ideje i potrebe. Mi želimo grad po potrebama i volji njegovih građana. Upravo, kao rezultat razgovora sa građanima, a u cilju unapređenja životnog standarda stanovnika Plužina, kao nosioci nove vlasti, realizovaćemo niz infrastrukturnih projekta. Jedan od projekata jeste i gradska pijaca", navodi se u saopštenju Demokrata.

Naveli su da u Plužinama trenutno ne postoji pijaca.

"Za Plužine, kao grad čije su strateške grane poljoprivreda i turizam, postojanje pijace kao moderne tržnice je prijeko potrebno. Neprihvatljivo je da građani Plužina koji pokušavaju da pristojno žive od svog rada, baveći se poljoprivredom, nemaju mjesto na kojem bi izlagali i prodavali svoje proizvode. Sigurni smo da Plužine i njegovi građani zaslužuju jednu funkcionalnu, organizovanu i savremenu tržnicu. Pijace predstavljaju sastavni, neodvojivi dio komunalne infrastrukture naseljenih mjesta. Nova demokratska vlast u Plužinama će izgraditi modernu pijacu koja će u svom sastavu imati posebne pozicije za voće i povrće, ribu, meso i mliječne proizvode".

Demokrate, koje su poslale i fotografiju plana pijace, saopštile su da će objekat biti multifunkcionalnog tipa sa poslovnim prostorima u prizemlju i na spratu. Obećali su i izgradnju parkinga za putnička i teretna motorna vozila.

"Ubjeđeni smo da će izgradanja gradske pijace doprineti kvalitetu života građana Plužina, ali i da će podstaći razvoj novih i osnažiti postojeća privredna gazdinstva tj. mala i srednja preduzeća da se bave proizvodnjom. Demokrate će u narednom periodu građanima Plužina predstavljati konkretne projekte, napisane po principu problem – rješenje", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.