Evo KAKO sladoled utiče na vas
Ilustracija

Evo KAKO sladoled utiče na vas

Jošihiko Koga, profesor na tokijskom univerzitetu Kjorin, dokazao je da su tri kašike sladoleda ujutru dobre za inteligenciju.

Hladnu poslasticu ispitanici su jeli na prazan želudac, a naučnici su pratili aktivnosti njihovog mozga i zabilježili porast frekvencije alfa talasa koji su povezani s podizanjem nivoa budnosti i opreza.

Kako bi isključili mogućnost da su reakcije ispitanika rezultat “šokiranja” mozga niskom temperaturom sladoleda, profesor Koga ponovio je eksperiment sa hladnom vodom.

Iako su ispitanici slično reagovali, sporije su rješavali zadatke i obrađivali informacije, tako da je sladoled dobio ovu bitku.

Alo.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.