Od recikliranih auta 80 tona materijala
Ilustracija

Podgorica

Od recikliranih auta 80 tona materijala

U Reciklažnom centru doo „Deponija“ Podgorica za neselektirani komunalni otpad predviđeno je da se u jednoj smjeni tretira 14.100 tona miješanog komunalnog otpada iz kojeg će se selektirati oko 1.660 tona raznih vrsta materijala koji se mogu plasirati na domaćem i inostranom tržištu, saopšteno je iz PG Biroa.

Kako je saopšteno u Pogonu za reciklažu vozila van upotrebe sa radom u jednoj smjeni planiran je tretman oko 100 vozila  na godišnjem nivou.

"Od planiranog  broja obrađenih vozila  planirana je selekcija oko 80 tona materijala koji se ekonomski mogu valorizovati (željezo, aluminijum, bakar i plastika)", kazali su iz PG Biroa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.