Zahuktava se kampanja za izbore u Podgorici: Šta je do sada poznato?
Glavni grad Podgorica

Zahuktava se kampanja za izbore u Podgorici: Šta je do sada poznato?

Kampanja za izbore u Podgorici koji će se održati krajem septembra se zahuktava. Ono što je do sada poznato je da će se za 59 odborničkih mjesta boriti najmanje 10 političkih subjekata. Prema posljednjim podacima MUP-a pravo glasa u Podgorici ima oko 146 hiljada građana.

Demokrataska partija socijalista nastupiće samostalno i juče je zvanično počela kampanju. Naziv liste DPS-a je „I riječju i djelom – dr Nermin Abdić!”

Pokret Evropa sad i Demokrate postigle su dogovor o zajedničkom nastupu i nosilac liste je aktuelni ministar energetike i funkcioner PES-a Saša Mujović.

Listu Evropskog saveza kojeg čine SD, SDP i LP na podgoričkim izborima predvodiće funkcioner SD-a Boris Mugoša.

Novoformirana Stranka evropskog progresa, bivšeg premijera Duška Markovića, na izbore u Podgorici izlazi samostalno i Opštinska izborna komisija Glavnog grada utvrdila je njihovu izbornu listu “Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković”, čiji nosilac je Ilija Mugoša.

Lista “Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović” koju čine Građanski pokret URA, Pokret za Podgoricu i Pokret za promjene predala je danas listu za predstojeće lokalne izbore u Podgorici. Nosilac liste je zamjenik gradnačelnice i funkcioner GP URA Luka Rakčević.

Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP) nastupiće zajedno na izborima u Podgorici. Njima bi na listi trebalo da se pridruže Socijalistička narodna partija (SNP), Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora.

Bošnjačka stranka juče je odlučila da na podgoričkim izborima nastupi samostalno.

Za glasove građana glavnog grada boriće se i Podgorička lista koju predvodi bivši ministar pravde i bivši funkcioner PES-a Andrej Milović.

Učešće na izborima u Podgorici najavili su Albanski forum, pokret Preokret, pokret Naprijed, Udruženje podstanara, Crnogorska evropska partija CEP…

Vanredni izbori u Podgorici zakazani su za 29. septembar. Rok za predaju izbornih lista je 3. septembar u ponoć.

CdM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.