Šaranović: Ukoliko Ramaju državljanstvo ne bude dodijeljeno u skladu sa Zakonom, zatražiću da mu se oduzme
Danilo Šaranović, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Šaranović: Ukoliko Ramaju državljanstvo ne bude dodijeljeno u skladu sa Zakonom, zatražiću da mu se oduzme

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je na vanrednoj pres konferenciji povodom hapšenja počasnog državljanina Crna Gore Nasera Ramaja da je tražio da se preduzmu sve radnje koje će utvrditi zakonitost postupka dobijanja crnogorskog državljanstva za Ramaja.

On je, na konferenciji za medije, kazao da će UP pojasniti detalje povodom krivičnih djela koja se ovom lici stavljaju na teret.

"Ovo lice je za vrijeme prethodne Vlade dobilo počasno državljanstvo. On se molbom obraćao Dritanu Abazoviću da po kratkom postupku dobije državljanstvo. S obzirom da se ovom licu stavlja na teret utaja poreza ono što je indikativno je na bazi čega je Ministarstvo finansija dalo pozitivno mišljenje na dobijanje državljanstva, jer ne postoji ni jedan pisani trag u Ministarstvu na osnovu kojeg je vršena provjera", rekao je Šaranović.

Šaranović je kazao da je 27. oktobra 2023. godine, četiri dana prije formiranja aktuelene 44. Vlade MUP donio rješenje kojem Naser Ramaj stiče pravo na državljanstvo. On je istakao da je njihova obaveza bila da kažu kako je on dobio državljanstvo.

"Tražio sam da se hitno preduzmu sve pravne radnje zakonitosti ovog postupka. U slučaju da proces da odgovor da je učinjeno nešto nezakonito u skladu sa Zakonom o državljanstvu, zatražiću da ovom licu bude oduzetno crnogorsko državljanstvo", poručio je Šaranović.

Direktor sektora za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanovic je kazao da je Ramaj tokom 2024. godine izvršio krivično djelo nasilje u porodici i zajednici.

"Ovo lice je u Kosovu registrovano u policijskim evidencijama za krivična djela falsifikovanje novčanica", dodao je Šćepanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.