SEP: Ne može se u EU sa personama non grata na najvišim državnim funkcijama
Foto: SEP

SEP: Ne može se u EU sa personama non grata na najvišim državnim funkcijama

Nije veliki problem što je crnogorskim građanima Andriji Mandiću, Aleksi Bečiću i Milanu Kneževiću zabranjen ulazak u državu članicu Evropske unije, poručuju iz Stranke evropskog progresa SEP.

“Ali je ogroman problem i izazov za našu evropsku budućnost što predsjednik Skupštine, prvi potpredsjednik Vlade i poslanik u parlamentu Crne Gore nijesu poželjni na teritoriji države članice EU koja je i članica NATO, i naš najbliži evropski susjed”, istakli su u SEP-u.

Upozoravali su, kažu, prilikom donošenja Rezolucije o Jasenovcu, Dahau i Mathauzenu da će taj čin imati ozbiljne posljedice po naš evropski put.

“Ovo što sada saopštavamo ne piše direktno, ali je veoma eksplicitno: Ne može se u EU sa personama non grata na najvišim državnim funkcijama! Vanredni parlamentarni izbori – što prije”, zaključuju u SEP-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.