Evropski savez: Bićemo dio vlasti u Glavnom gradu nakon vanrednih lokalnih izbora
Glavni grad Podgorica

Evropski savez: Bićemo dio vlasti u Glavnom gradu nakon vanrednih lokalnih izbora

Građani će krajem septembra dobiti odgovorniju, konstruktivniju i ozbiljniju vlast čiji će dio biti Evropski savez, poručuju iz tog Saveza.

Podsjećaju da je Skupština Glavnog grada juče usvojila Prijedlog o skraćenju mandata Skupštini koji su inicirali odbornici Evropskog saveza, što, kako kažu, najbolje potvrđuje njihove ranije iznijete teze na račun nefunkcionalnosti gradske uprave na čijem je čelu, formalno, Olivera Injac.

“S druge strane, jučerašnja rasprava u Skupštini između konstituenata nekadašnje parlamentarne većine u potpunosti je razotkrila koliko su oni koji su do juče u Glavnom gradu činili vlast zapravo bili najviše opterećeni uhljebljivanjem članova porodice i partije, a ne problemima i interesima građana, što smo dokazali više puta kroz proaktivan pristup naših odbornika u razotkrivanju nezakonitosti u Glavnom gradu u prethodnih godinu i po dana”, navode u saopštenju.

Takođe, kako ističu, opstrukcijama i neuspješnim pokušajima da se ne izglasa njihova inicijativa demonstrirali su strah od izbora PES-a koji je, baš kao na državnom nivou, u čvrstom zagrljaju DF-a.

“No, jedno je sigurno, građani će krajem septembra dobiti odgovorniju, konstruktivniju i ozbiljniju vlast čiji će dio biti Evropski savez”, zaključuju u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.