Brajović: Koncept građanske Crne Gore je urnisan

Brajović: Koncept građanske Crne Gore je urnisan

Član Glavnog odbora i predsjedništva Crnogorske evropske partije Danilo Brajović ističe da Crnogorci nemaju razloga da budu razočarani i ljuti novonastalom političkom situacijom, iz mnogo razloga, a jedna od njih je i činjenica da nijesu nikada bili u svojoj nacionalnoj partiji, a nijesu ni danas. Ocjenjuje da je koncept Crne Gore kao građanske države urnisan.

Kako je istakao, čak ni CEP nije nacionalna stranka, iako će bez ustezanja ubuduće saopštavati što i ko su najveći neprijatelji Crne Gore, kao i stati na biljeg svakom pokušaju ugrožavanja crnogorskih interesa, odnosno interesa etničkih Crnogoraca.

"Ali nećemo da zatvorimo vrata državotvornim pripadnicima drugih nacija, koji nijesu Crnogorci, a vole ovo malo krša i drače od Crne Gore, a nalaze svoje mjesto u CEP-u. Njihove interese branićemo jednako posvećeno. CEP je prvo crnogorska, pa evropska i građanska partija. A te vrijednosti objedinjava komplementarno i u cjelini. Ali, apostrofiram – prvo crnogorska, ne i jednonacionalna partija, no partija svih nacija i religija, građana vjernih našoj jedinoj Crnoj Gori", navodi Brajović.

Koncept Crne Gore kao građanske države je, kako ocjenjuej Brajović, urnisan. Prvi koji su radili na urnisanju su nacional-šovinističke partije Mandića i Kneževića i njihove preteče, a u imenu imaju varijantu riječi "demokratija".

"Kradu nam istoriju, kulturu, tradiciju, a na korak su da nam ukradu dušu. Nikada nećemo biti u koaliciji sa onima kojima je Srebrenica zločin, a ne genocide. Dakle politika je pokazala da je sve moguće i ništa nije nemoguće. Sve kalkulatorske kombinatorike smo vidjeli i taman kad smo pomislili da ne može niže – može niže. CEP poziva Crnogorke i Crnogorce da nam daju svoje povjerenje, na svim izborima koji slijede. Jer, za nas se zna s kim nećemo i to se neće promijeniti", poručio je Brajović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.