Odbornici danas o skraćenju mandata Skupštini Glavnog grada i razrješenju Injac

Odbornici danas o skraćenju mandata Skupštini Glavnog grada i razrješenju Injac

Sjednica Skupština Glavnog grada, na kojoj bi trebalo da se raspravlja i o inicijativama za skraćenje mandata lokalnom parlamentu i razrješenju gradonačelnice Podgorice Olivere Injac, počela je danas.

Na sjednici je odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić zatražila je da prva tačka dnevnog reda bude inicijativa za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada.

Inicijativu su podnijeli Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP) i Liberalna partija (LP), a podršku im je najavio Pokret za Podgoricu.

Ipak, za većinu su im potrebna još tri glasa koje im mogu dati Pokret za promnjene (PzP) ili Građanski pokret (GP) URA.

Iz PzP-a su sinoć najavili da će glasati za smjenu, međutim, danas su dva odbornika te stranke - Mladen Jovanović i Goran Šćepanović najavili da neće poslušati centralu.

Odbornice Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić i Jevrosima Pejović ranije su najavile da će glasati za skraćenje mandata podgoričkom parlamentu, ali da neće podržati smjenu Injac.

Ako bude skraćen mandat Skupštini, vanredni izbori u Podgorici bi najranije mogli biti održani 29. septembra.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.