Dva odbornika PzP-a neće poslušati centralu, Bošnjak: Ako ne budu glasali za skraćenje mandata snosiće posljedice
BRANKA BOŠNJAK/ ARHIVA

Dva odbornika PzP-a neće poslušati centralu, Bošnjak: Ako ne budu glasali za skraćenje mandata snosiće posljedice

Predsjednica Odbora Pokreta za promjene (PzP) Glavnog grada kazala je da će odbornici te partije koji se odluče da ne podrže skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada "snositi posljedice" shodno Statutu partije.

"Ukoliko odbornici PzP u Skupštini Glavnog grada ne postupe po jednoglasno donešenoj odluci Odbora PzP Glavnog grada da se podrži skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada, snosiće posledice shodno Statutu Pokreta za promjene", saopštila je Bošnjak.

Odbornici PzP-a, Mladen Jovanović i Goran Šćepanović, kazali su za "Dan" da neće podržati skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada.

PzP u lokalnom parlamentu ima tri odbornika.

Odbor PzP Glavnog grada na predlog rukovodstva partije sinoć je jednoglasno usvojio odluku da odbornici PZP-a podrže inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada, a da glasaju protiv inicijative o razrješenju gradonačelnice Olivere Injac.

Inicijativu za raspuštanje Skupštine Glavnog grada podnijeli su ranije Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP) i Liberalna partija (LP). Ove četiri partije imaju ukupno 22 mandata, pa su im za većinu, osim pet odbornika iz Pokreta za Podgoricu, potrebna još tri glasa.

GP URA takođe treba da donese odluku da li je skraćenje mandata gradskom parlamentu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.