DPS: Ovo je vlada Srba, Bošnjaka i Albanaca, a bez Crnogoraca, Crna Gora se etno-federalizuje

DPS: Ovo je vlada Srba, Bošnjaka i Albanaca, a bez Crnogoraca, Crna Gora se etno-federalizuje

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković danas je u Skupštini Crne Gore kazao da rekonstruisana crnogorska Vlada predstavlja vladu Srba, Bošnnjaka i Albanaca koja predstavlja etno-federalizaciju Crne Gore.

On je kazao da je vjerovao da Bošnjačka stranka drži do principa, ideala i do programskih vrijednosti.

"Vjerovao sam do jučer. Iskreno sam to vjerovao, jer poznajem veći dio kolega iz Bošnjačke stranke, lično. Vi ste jučer uradili sve suprotno od onoga što je vasa politika, politika izgrađena u prethodnom vremenskom period", rekao je Živković.

Podsjetio je na politiku bivšeg predsjednika Bošnjačke stranke Rafeta Husovića koji nije želio 2016. godine ući u vladu sa srpskim i proruskim strankama.

"On je znao kakva je cijena ulaska u vlast s onima koji žele rušenje Crne Gore. Svjestan tih okolnosti takvu ponudu je odbio. Žao mi je kao čovjek tome moram da svjedočim. Vi podastirete put ovih desničarskih struktura u Vladu. Na kraju ćete završiti kao svi koji su ušli u vlast s nacionalistima", kazao je Živković.

Poručio je da je Bošnjačka stranka pontonski most za ulazak stranke Andrije Mandića Nove srpske demokratije, odnosno nekadašnjeg Demokratskog fronta.

"DF danas ne bi ušao u Vladu da Bošnjačka stranka danas nije ušla. Vi ste airbag za ulazak DF-a u vlast. To je sva suština priče. Ovo je Vlada koja je anticrnogorska. Po prvi put od kad ja pamtim. Ovo je vlada Srba, Bošnjaka i Albanaca, bez Crnogoraca. Crna Gora se od danas etno-federalizuje", rekao je Živković.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.