Izetbegović podržao ulazak Bošnjačke stranke u Vladu Crne Gore
FOTO: BS

Izetbegović podržao ulazak Bošnjačke stranke u Vladu Crne Gore

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), i bivši predsjedavajući Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović podržao je odluku Bošnjačke stranke (BS) da bude dio Vlade Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

- Crna Gora je zemlja u kojoj su Bošnjaci konstitutivan i ravnopravan narod, to je i njihova zemlja, a time i njihova država, njena vlada i institucije. Bošnjaci imaju pravo, ali i obavezu da participiraju u radu crnogorske vlade bez obzira na politčke stranke koje se u njoj nalaze, njihovu retoriku i političke stavove. I mi u Bosni i Hercegovini redovito ulazimo u vlade sa strankama sa kojima imamo suprotstavljena gledanja na mnoga bitna politička pitanja - kazao je Izetbegović i dodao da je to neizbježno s obzirom na svu kompleksnost odnosa, stavova i interesa.

Izetbegović je, dodaje se, istakao i da su Bošnjaci uvijek donosili stabilnost vlasti u Crnoj Gori.

- Predstavnici Bošnjaka u Vladi Crne Gore su uvijek donosili pozitivnu komponentu kada je u pitanju stabilnost, sigurnost i proces pomirenja među narodima i državama Balkana, kao i prevagu kada je u pitanju napredak Crne Gore ka članstvu u euroatlantskim asocijacijama. Uvjeren sam da će i sa 44. vladom Crne Gore biti tako - poručio je Izetbegović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.