Šehović: Koalicija sa onima koji slave osuđene ratne zločince je neprihvatljiva za većinu bošnjačkog naroda
Damir Šehović

Šehović: Koalicija sa onima koji slave osuđene ratne zločince je neprihvatljiva za većinu bošnjačkog naroda

Odluka Bošnjačke stranke da uđe u vladu sa najekstremnijim retrogradnim političkim strukturama u Crnoj Gori, prepoznatim nerijetko i po šovinističkom, anticivilizacijskom, tj. antibošnjačkom narativu, nije odluka bošnjačkog naroda, koji je, uvjeren sam, u ogromnom procentu prilično zatečen i neprijatno iznenađen ovakvim pristupom, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore i jedan od lidera Evropskog saveza Damir Šehović.

Političko partnerstvo i sklapanje koalicije sa, kako kaže Šehović, onima koji slave osuđene ratne zločinace, afirmišu četničko a relativizuju antifašističko i multietničko nasljeđe, te ruše dobrosusjedske odnose sa Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom, za ubjedljivu većinu bošnjačkog naroda, kojem i sam pripada, je apsolutno neprihvatljivo.

“I nema tih fotelja i namještenja po dubini i širini u ovakvoj populističko-nacionalističkoj vladi, koje bi takav pristup mogle da opravdaju”, ističe Šehović.

Socijaldemokrate Crne Gore će, dodaje Šehović, u okviru nove, nadstranačke političke ponude u formi Evropskog saveza, jednako kako su to činile od 90-tih godina do danas, i dalje biti pouzdan i nepokolebljiv zagovornik i zaštitnik kako građanskih vrijednosti, tako i interesa svih naroda koji istinski baštine te vrijednosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.