Mještani Crmnice ispred tunela: Saobraćaj kroz Sozinu blokiran na tri sata
- FOTO: DRAGAN STOJANOVIĆ

Mještani Crmnice ispred tunela: Saobraćaj kroz Sozinu blokiran na tri sata

Mještani Crmnice ponovo danas su blokirali saobraćaj kod tunela Sozina od devet do 12 sati. Blokada je ponovljena jer nije došlo do ispunjenja njihovih zahtjeva, odnosno izglasavanja izmjena Zakona o putevima koji predviđa besplatan prolazak kroz tunel za stanovnike barske opštine koji žive sjeverno od rampe.

Podsjetimo, grupa građana Crmnice ranije je reagovala, kako su naveli u saopštenju tada dostavljenom medijima, na manipulacije i nastojanja da se u javnosti njihov protest ispolitizuje, podsjećajući da su se Crmničani ujedinili upravo kako bi poručili da u njihovoj priči nema mjesta politici.

Mještani Crmnice traže da budu oslobođeni plaćanja putarine kroz Sozinu.

- Na Trinaestojulski protest nismo pozivali nikog iz političkog života, niti ćemo u buduće to činjeti, a ko hoće da nam pruži podršku neka glasa u Skupštini ili neka institucionalno, bilo na Opštinskom nivou ili državnom, krene u rješavanje brojnih problema koji su prisutni u Crmnici i u ovom smislu očekujemo mnogo veću posvećenost Opštine Bar u narednom periodu- poručili su tada u saopštenju dostavljenom medijima.

Tada su istakli i da su zahvalni političkim partijama koje se zalažu i za rješavanje njihovog problema i dodaju da očekuju od svih političara i vlasti i opozicije da ih podrže.

- U vremenskom periodu od 09:00 do 12:00 časova doći će do totalne obustave saobraćaja na magistralnom putu Bar - Podgorica, kroz tunel Sozina, zbog javnog okupljanja građana - mještana Crmnice, u mjestu Orahovo, na skretanju za tunel Sozina- saopšteno je juče iz Uprave policije.

Za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će biti preusmjeren magistralnim putem Virpazar - Paštrovačka gora - Bar i regionalnim putem Virpazar - Sutorman - Bar.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.