Crmničani ponovo blokiraju Sozinu na tri sata: Saobraćaće se preko Paštrovačke gore
Sa prethodne blokade, Foto: CdM

U periodu od devet do 12 sati

Crmničani ponovo blokiraju Sozinu na tri sata: Saobraćaće se preko Paštrovačke gore

Mještani Crmnice ponovo će u nedjelju, 21. jula blokirati saobraćaj kod tunela Sozina od devet do 12 sati. Iz policije su saopštili da će za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj biti preusmjeren magistralnim putem Virpazar – Paštrovačka gora – Bar i regionalnim putem Virpazar – Sutorman – Bar.

Blokada je ponovljena jer nije došlo do ispunjenja njihovih zahtjeva, odnosno izglasavanja izmjena Zakona o putevima koji predviđa besplatan prolazak kroz tunel za stanovnike barske opštine koji žive sjeverno od rampe.

Podsjetimo, grupa građana Crmnice ranije je reagovala, kako su naveli u saopštenju tada dostavljenom medijima, na manipulacije i nastojanja da se u javnosti njihov protest ispolitizuje, podsjećajući da su se Crmničani ujedinili upravo kako bi poručili da u njihovoj priči nema mjesta politici.

“Na Trinaestojulski protest nismo pozivali nikog iz političkog života, niti ćemo u buduće to činjeti, a ko hoće da nam pruži podršku neka glasa u Skupštini ili neka institucionalno, bilo na Opštinskom nivou ili državnom, krene u rješavanje brojnih problema koji su prisutni u Crmnici i u ovom smislu očekujemo mnogo veću posvećenost Opštine Bar u narednom periodu”, poručili su tada u saopštenju dostavljenom medijima.

Tada su istakli i da su zahvalni političkim partijama koje se zalažu i za rješavanje njihovog problema i dodaju da očekuju od svih političara i vlasti i opozicije da ih podrže.

Poslanici su završili raspravu o izmjenama Zakona o putevima, ali će o njemu naknadno glasati.

Iz kompanije Monteput pozvali su mještane Crmnice na razgovor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.