Mašković: Prvi milion na ugovore o djelu, pa tek onda 100 eura za podstanare

Mašković: Prvi milion na ugovore o djelu, pa tek onda 100 eura za podstanare

Pozivam neodgovorne nosioce najviših funkcija da desetinama hiljada podstanarskih porodica u Podgorici objasne zašto tek sada uvećavaju iznos opredijeljen za njih, ako su to mogli učiniti osam mjeseci ranije iz budžeta koji je bio 133 miliona eura, poručio je odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

Mašković je amandmanima na budžet za 2024. godinu zatražio, kaže, da se iznos opredijeljen za podršku podstanarima poveća sa 50 na 100 eura.

“Ukupan iznos od 100 hiljada eura za tu namjenu bio bi obezbijeđen bez povećanja ukupnog budžeta, već kroz racionalizaciju neproduktivnih troškova u budžetu (smanjenje izdataka za ugovore o djelu koji su iznosili skoro milion eura)”, napisao je Mašković u objavi na mreži X.

Međutim, kako kaže, taj amandman, “kao i svi amandmani opozicije, je odbijen”.

“Danas, osam mjeseci kasnije, Glavni grad pravi Nacrt odluke iz oblasti socijalne i dječije zaštite, predviđajući ono što sam tada tražio kroz amandman na budžet, koji je bio odbijen samo zato što je dolazio od strane opozicije. Pozivam neodgovorne nosioce najviših funkcija da desetinama hiljada podstanarskih porodica u Podgorici objasne zašto tek sada uvećavaju iznos opredijeljen za njih, ako su to mogli učiniti osam mjeseci ranije iz budžeta koji je bio 133 miliona eura”, stoji u objavi Maškovića.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.