Propao još jedan pokušaj Jovanovića da obezbijedi većinu

Propao još jedan pokušaj Jovanovića da obezbijedi većinu

Predstavnici budvanskog ogranka Pokreta ,,Evropa sad“ nijesu sinoć došli na sastanak koji su organizovali lideri izborne liste „Budva naš grad“ i lokalnih odbora Socijaldemokratske partije i Građanskog pokreta Ura Nikola Jovanović, Petar Odžić i Blažo Rađenović, a na kojem je trebalo da se razgovara o formiranju vlasti u Budvi.

Pozivu, koji su mu ranije uputili Jovanović, Odžić i Rađenović, odazvao se nosilac izborne liste budvanskih Demokrata Đorđe Zenović, ali ne i njegov prezimenjak Predrag Zenović, koji je na minulim izborima, održanim 26. marta, predvodio listu PES-a.

Nedolaskom Zenovića na zakazani razgovor propao je još jedan pokušaj Nikole Jovanovića da obezbijedi većinu od najmanje 17 odbornika za formiranje vlasti u Budvi.

Predrag Zenović je, uoči sastanka koji je počeo sinoć oko 19 sati, Pobjedi potvrdio da tim razgovorima, zbog ranije preuzetih obaveza, on lično neće prisustvovati, te da je obaviješten da se pozivu neće odazvati ni njegove kolege iz lokalnog odbora Pokreta ,,Evropa sad“.

Iz tog pokreta su ranije saopštili da SDP i Ura partneri PES-u mogu biti tek kada, kako su rekli, patriotizam budu mjerili konkretnim doprinosom, a ne izlizanim floskulama.

– Vrlo smo iznenađeni da Socijaldemokratska partija i GP Ura, koji Pokret ,,Evropa sad“ bez ikakvih argumenata, a radi jeftinog partijskog interesa svakodnevno optužuju za razne besmislice, danas upućuju poziv da zajedno sa nama sastave vlast u Budvi. Dakle, SDP i Ura bi jedan dan da ruše PES na svim nivoima, a drugi dan bi da prave vlast sa PES-om u Budvi. Ako su se SDP i Ura konačno otrijeznili i odlučili da se distanciraju od dosadašnjeg destruktivnog djelovanja i svakodnevnih manipulacija, onda je to veoma značajan iskorak. Ako su pak mislili da će PES po njihovoj mjeri činiti dio većine u Budvi kako bi se ove partije domogle funkcija na lokalnom nivou, onda su u velikoj zabludi – saopštili su ranije iz PES-a.

Iz tog pokreta ističu i da taj primjer najbolje pokazuje koliko su SDP i Ura neprincipijelne partije.

– Sve ono što zamjeraju PES-u na državnom nivou, apsolutno im ne smeta u slučaju Budve. Ovo je najbolji dokaz da su ovim partijama jedina ideologija fotelje, a ne razvoj države i bilo kog grada u Crnoj Gori. Kada patriotizam budu mjerili konkretnim doprinosom, umjesto izlizanim floskulama, onda se mogu kandidovati kao partner PES-a. Do tada će morati da objasne kako su to preko noći bivši funkcioneri DF-a postali i ideološki bliski SDP-u i Uri – poručili su iz PES-a.

Mikijelj tvrdi da se Jovanović sa DPS-om već dogovorio

Nosilac liste „Za budućnost Budve“ Mladen Mikijelj saopštio je da raspolaže informacijama da je dogovor između predstavnika liste „Budva naš grad“ i Demokratske partije socijalista o formiranju vlasti u tom gradu postignut i prije izbora 26. maja, zbog čega je na Jovanovića apelovao da se vladajuća većina sačini na osnovu izborne volje građana.

– Taj dogovor je napravljen prije nego što su se izbori desili. Imamo informacije da se ta parlamentarna većina između liste „Budva naš grad“ i DPS-a priprema i da su razgovori neformalno počeli – rekao je Mikijelj.

Mikijelj je naveo i da je njegova lista od Jovanovića dobila ponudu koju neće prihvatiti. Jovanović im je, kako je ispričao gostujući na Televiziji Vijesti, tokom ranijih razgovora, predložio da prihvate da on bude na čelu Opštine, a da će se „oko svega ostalog dogovoriti“.

– Građanima Budve nije u redu da Jovanović bude gradonačelnik. Građani su jasno saopštili da žele da grad predvodi nosilac liste „Za budućnost Budve“ i samo na toj bazi možemo da pričamo o formiranju vlasti – rekao je Mikijelj.

On je dodao da u toj listi zahtijevaju da se buduća vlast u Budvi formira na osnovu izborne volje građana i zaprijetio da će, ukoliko se to ne desi, ići na nove izbore.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.