Odletio još jedan „foker“
Foto: Pobjeda/Dobrilo Malidžan

Odletio još jedan „foker“

Holandska kompanija Airline Fleet Support (AFS) kupila je još jedan avion 40-AOK tipa ,,foker 100“ za 65.900 eura, nakon što je krajem prošle godine prvi kupila za 85.000 eura. Time je samo djelimično uspješno okončana prodaja dijela imovine bivšeg nacionalnog avio-prevoznika Montenegro erlajnza, imajući u vidu da za drugi avion 40- AOT ,,foker 100“ nije bilo interesovanja.

Stečajni upravnik Montenegro erlajnza Milan Radulović je prije nekoliko dana donio odluku kojom je za najpovoljnijeg ponuđača proglasio AFS, koji je u obavezi da u naredne dvije sedmice zaključi ugovor i isplati kupoprodajnu cijenu. Ukoliko u tom roku ugovor ne bude zaključen, ova kompanija gubi pravo na povraćaj depozita koji je bio uslov za učešće na ovom javnom nadmetanju.

Ponuda AFS bila je jedina, zbog čega je prodaja u ostalom dijelu oglašena neuspješnom. Pored aviona, Radulović je na prodaju nudio računare za 2.049 eura, kancelarijski namještaj za 1,7 hiljada eura, kao i inventar i opremu za ketering za 19,4 hiljade eura. Po prvi put je na prodaju stavio i alate za 186,1 hiljadu, djelove za ,,foker“ za 2,5 miliona eura, djelove za ,,embraer“ za 1,9 miliona eura i kontejner i agregat po cijeni od 70.100 eura.

Krajem prošle godine srbijanska kompanija Hashtag kupila je vazduhoplov 40- AOP za 145 hiljada, kao i četiri motora za 705 hiljada eura. Tada je i kompanija ,,Lalatović travel“ iz Budva kupila vozni park od 41 vozila za 115,1 hiljadu eura.

Stečaj u MA uveden je 28. aprila 2021. godine na zahtjev Uprave prihoda i carina, poslije 24 godine rada. Priznato je 33,8 miliona eura potraživanja, od čega najviše zaposlenima 17,3 miliona eura. Pred Privrednim sudom je u toku više parnica zbog osporenih potraživanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.