Akcija

Akcija "General": Među uhapšenima Drešaj, Ulić, Prelević, Čoković i Miranović

Iz Specijalnog državnog tužilaštva saopštili su da je jutros počela velika međunarodna akcija protiv organizovanog kriminala u saradnji sa američkim agencijama FBI i DEA. Portal RTCG saznaje da je u pitanju međunarodna akcija protiv krijumčarenja kokaina.

Uhapšen je jedan od vođa kriminalnog klana "Drešaj" iz Tuzi - Viktor Drešaj. Među uhapšenima su i Vaso Ulić, Marinko Prelević, Vukan Čoković, Petar Miranović, saznaje Libertas.

Viktor Drešaj i njegov brat Leon u dokumentu o procjeni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala SOCTA, evidentirani su su kao vođe kriminalnog klana iz Tuzi, koji je, navodno, povezan sa švercom droge i cigareta.

"Akcija kodnog naziva 'General', a na osnovu prethodne višemjesečne saradnje Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona (EUROPOL), Federalnog istražnog biroa (FBI) i Uprave za suzbijanje narkotika (DEA) Sjedinjenih Američkih Država i Australijske federalne policije (AFP)", saopšteno je iz SDT-a. 

O rezultatima akcije će kasnije tokom dana biti informisana javnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.