Mandić: Neophodno restartovati ranije potpisane ugovore sa parlamentom Maroka

Mandić: Neophodno restartovati ranije potpisane ugovore sa parlamentom Maroka

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se sa Rašidom Talbi El Alamijem, predsjednikom Predstavničkog doma marokanskog parlamenta i tom prilikom kazao da su naši parlamenti tokom prethodnih saziva potpisali više ugovora o saradnji koji se tiču diplomatskih akademija i saradnje između stručnih službi.

Istakao je da je danas neophodno restartovati te ugovore, te otpočeti sa njihovom implementacijom.

“Predsjednici su se saglasili da pitanje otpočinjanja implementacije potpisanih ugovora preuzmu generalni sekretari dva parlamenta, kako bi se na taj način ostvarila dodatna komunikacija. Sagovornici su takođe došli do zajedničkog zaključka da sve one teme koje se tiču izvršne vlasti podijele sa svojim kolegama, kako bi saradnja između Crne Gore i Kraljevine Maroko bila podignuta na još veći nivo, posebno kada su u pitanju one teme koje se tiču naše saradnje u međunarodnim organizacijama”, saopšteno je iz Skupštine.

Mandić je na kraju sastanka uputio i zvaničan poziv predsjedniku Alamiju da posjeti Crnu Goru, kako bi dokazali privrženost izgradnji čvrstog partnerstva i prijateljstva.

Predsjednik Predstavničkog doma je istakao da mu je veliko zadovoljstvo povodom zvanične posjete predsjednika Mandića, dodajući da će Kraljevina Maroko uvijek podržati Crnu Goru u međunarodnim organizacijama i svim pozitivnim inicijativama.

Predsjednik Alami je nakon sastanka delegaciju Skupštine Crne Gore predvođenu predsjednikom Mandićem poveo u plenarnu salu Predstavničkog doma, gdje su pozdravljeni od strane marokanskih poslanika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.