Bečić čestitao Roberti Metsoli izbor za predsjednicu EP
Foto: Vlada CG

Bečić čestitao Roberti Metsoli izbor za predsjednicu EP

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao je Roberti Metsoli izbor za predsjednicu Evropskog parlamenta.

“Činjenica da je predsjednica Metsoli izabrana glasovima 90 odsto evropskih parlamentaraca govori o ogromnom legitimitetu, širini, dosadašnjem kvalitetu u obavljanju funkcije, ali i prepoznatom umjerenom načinu vođenja evropskog parlamenta i osjetljivih procesa”, kazao je Bečić.

Kako je dodao, u proteklih par godina imali su više susreta, što u Evropskom parlamentu u svojstvu predsjednika Skupštine, što na kongresima EPP-a u funkciji predsjednika Demokrata.

“Upravo na posljednjem Kongresu Evropske narodne partije (EPP) prije par mjeseci u Bukureštu, gdje smo snažno podržali kandidaturu gospođe Metsoli i Fon der Lajen za novi mandat, izrazio sam uvjerenje da će polovinom godine gospođa Metsoli dobiti novi mandat, a Crna Gora IBAR i veliki napredak na evropskom putu. Drago mi je sto su se predviđanja obistinila, a zahvalni predsjednici Metsoli na podršci dinamiziranju evropskog puta Crne Gore”, poručio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.