Delegacija AŽ DPS u Potočarima: DPS ne dozvoljava relativizaciju i suprostavlja se politikama revizionizma
Foto: Demokratska partija socijalista

Delegacija AŽ DPS u Potočarima: DPS ne dozvoljava relativizaciju i suprostavlja se politikama revizionizma

Delegacija Alijanse žena Demokratske partije socijalista, koju su činile 19 žena iz nekoliko gradova Crne Gore, boravila je danas u Potočarima, povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici.

Članice delegacije Žaklina Oštir, Ksenija Aranitović i prof. Jasmina Nikčević su prisustvovale i komemoraciji, gdje su se upisale u knjigu žalosti, a nakon toga u punom sastavu delegacija je položila cvijeće na spomen obilježje u znak sjećanja na nevine žrtve i posjetila Majke Srebrenice. 

“Demokratska partija socijalista nikada nije imala dilemu oko toga da se u Srebrenici dogodio genocid. Jedan od ključnih uspjeha naše politike je što smo evropsku i prozapadnu politiku u Crnoj Gori - a nje nema bez jasnog određivanja po ovom pitanju, utemeljili toliko čvrsto da je danas na tim pozicijama i dobar dio onih koji su genocid u Srebrenici relativizovali i negirali. 
Finalno, vjerujemo da je usvajanje Rezolucije u UN-u značajno i zbog činjenice da su danas u regionu podivljale iste one politike koje su omogucćile da se genocid desi. Zbog toga je veoma važno ne dozvoljavati relativizaciju i suprostaviti se politikama revizionizma, a DPS je upravo ključni nosilac te politike danas u Crnoj Gori” poručile su članice delegacije u Potočarima.

Alijansa žena Demokratske partije socijalista će nastaviti da doprinosi razvoju građanske svijesti koja se jasno i nedvosmisleno suprotstavlja namjeri relativizacije prošlosti. Bez istinskog suočavanja s teškim nasljeðem, ne može biti napretka u budućnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.