Spajić u Vašingtonu: Spremni smo da budemo posvećena i kredibilna članica

Počeo 75. NATO Samit

Spajić u Vašingtonu: Spremni smo da budemo posvećena i kredibilna članica

Premijer Milojko Spajić, koji predvodi crnogorsku delegaciju na NATO Samitu u Vašingtonu, kazao je, uoči početka današnjeg sastanka da mu je čast da predvodi crnogorski tim, posebno jer, kako je rekao, obilježavamo 75 godišnjicu od potpisavanja osnivačkog akta NATO.

-Ovo je najuspješniji vojni savez u istoriji i ponosni smo što smo jedna od saveznica. Imamo 32 saveznice, koje su posvečeni Alijansi i pokazujemo jedinstvo više nego ikada, a 23 zemlje članice, trenutno izdvaaju dva odsto za odbranu - rekao je Spajić.

Crna Gora je, podsjetio je, jedna od njih.

Investiramo u modernizaciju u opremu sa 35 odsto našeg vojnog budžeta. Spremni smo da budemo posvećen, pouzdan, kredibilan partner - naglasio je Spajić.  

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.