DPS Nikšić podnio krivičnu prijavu protiv Kovačevića, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja

DPS Nikšić podnio krivičnu prijavu protiv Kovačevića, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja

Danas je OO DPS Nikšić podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića, zbog sumnje da je time što je Nikšić zadužio 9,5 miliona eura za rasvjetu, bez saglasnosti Skupštine opštine Nikšić i Vlade Crne Gore, izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 416 Krivičnog zakonika Crne Gore, saopšteno je iz OO DPS Nikšić.

“Kovačević je zadužio građanke i građane Nikšića 9,5 miliona eura za rasvjetu, a rasvjete u gradu i nema. Podsjećamo da smo u kontinuitetu upozoravali i nikšićku i crnogorsku javnost o tome da je Kovačević izašao iz svojih ovlašćenja, i da taj njegov izlet građanke i građane košta 882 eura po sijalici, a da u gradu pod Trebjesom, kao nikad prije, vlada mrkli mrak. I simbolički, i bukvalno”, navode iz nikšićkog DPS-a.

Napominju da kako nadležni organi u svim njihovim silnim pozivima nijesu našli razlog da počnu da rade svoj posao i ispitaju zakulisno zaduživanje, vjeruju da će po krivičnoj prijavi morati da postupe, osim ako ne žele i sa ovim slučajem, da potvrde percepciju javnosti da postupaju selektivno.

 

Izvor: Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.