Pejović: Rezoluciju o Jasenovcu smo podržali i nećemo je povlačiti iz skupštinske procedure

Pejović: Rezoluciju o Jasenovcu smo podržali i nećemo je povlačiti iz skupštinske procedure

Poslanički klub PES je podržao rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, navode u saopštenju te partije.

- Poslanički klub PES je podržao rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure.Na ovaj način kao što smo više puta iskazali stav, imamo principijelan odnos prema svim nevino stradalim žrtvama. Kao što rezolucija o Srebrenici nije usmjerena protiv srpskog naroda, tako ni rezolucija o Jasenovcu nije usmjerena protiv hrvatskog naroda. Za zločine su odgovorni pojedinci, a nikako narodi. Stoga, takav odnos će biti temelj za pomirenje kome težimo, što će relaksirati međuetničke odnose u regionu - saopštio je Boris Pejović, generalni sekretar Pokreta Evropa sad.

Dodaje da zbog tragične prošlosti, za koju nismo odgovorni, ne smijemo propustiti šansu da svi zajedno gradimo ljepšu budućnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.