Šolc: Pomogli smo Kijevu koliko smo mogli
Foto: EPA-EFE

Šolc: Pomogli smo Kijevu koliko smo mogli

Njemačka je pružila Kijevu svu vojnu pomoć koju je mogla, izjavio je njemački kancelar Olaf Šolc, prenosi portal "N-tv".

Autor članka podsjeća da je Njemačka do sada isporučila Ukrajini oružje vrijedno 28 milijardi evra, kao i dva sistema PVO "patriot", prenose Nezavisne.

-Zaista smo po tom pitanju dostigli granice mogućeg... Naša odgovornost je da pomognemo Ukrajini u njenoj odbrambenoj borbi, istovremeno izbjegavajući da se sukob pretvori u rat Rusije i NATO- rekao je Šolc.

U tom kontekstu on je ponovio da Berlin nije spreman da isporuči Kijevu rakete dugog dometa "taurus" koje Ukrajina traži.

Berlin je juče objavio o slanju novog paketa pomoći Kijevu koji, između ostalog, uključuje tenkove "leopard 1", dronove i 8.500 granata kalibra 155 mm.

"Špigel" je pisao da je Ukrajina od Njemačke dobila i četvrti sistema "iris-T", prenosi B92.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.