Milović više neće prisustvovati sjednicama Sudskog savjeta

Milović više neće prisustvovati sjednicama Sudskog savjeta

Vlada usvojila Informaciju o odluci ministra pravde

Vlada je, na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o Odluci ministra pravde Andreja Milovića da neće prisustvovati sjednicama Sudskog savjeta i glasati o pitanjima iz nadležnosti istog do izmjena Ustava Crne Gore kojima će se ministar pravde isključiti iz članstva u Sudskom savjetu.

U Informaciji se naglašava da je ministar tu odluku donio u cilju ispunjavanja privremenih mjerila iz poglavlja 23, a na preporuku Venecijanske komisije.

Na sjednici je istaknuto da Milović ne prisustvuje sjednicama Sudskog savjeta od 9. februara 2024. godine (od kada je održano devet sjednica).

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.