Borančić o Rezoluciji: Crna Gora uspjela da odoli pritiscima, rezultati glasanja mogli biti bolji; Kovačević: Knežević neće uskratiti podršku Vladi, a kamoli Mandić

Borančić o Rezoluciji: Crna Gora uspjela da odoli pritiscima, rezultati glasanja mogli biti bolji; Kovačević: Knežević neće uskratiti podršku Vladi, a kamoli Mandić

Potpredsjednik Liberalne partije Ammar Borančić gost je današanje emisije Javna rasprava.

Komentarišući usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija Borančić kaže "da smo previše dugo trpjeli trovanje, te da rezolucija nije ništa drugo nego suočavanje sa prošlošću"

Navodi da su rezultati glasanja mogli biti bolji.

"Usvajanje je pokazalo da ipak ima zapadne civilizacije. Dobro je što je Crna Gora uspjela da odoli pritiscima", kaže on. 

Ocijenio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pravio ponižavajuće performanse. 

Novinar Duško Kovačević kaže da Zapad na različite načine tretira zločine.

"Zapad je ovom rezolucijom pokazao da zloupotrebljava svoje instrumentarije i da je vrlo nekonzistentan", smatra Kovačević. 

Govoreći o protestnom skupu ispred Vlade protiv Rezolucije, te da li je iznenađeni malobrojnošću, Kovačević kaže da je interesantno što nije viđen jak politički faktor to jeste Demokratski front.

"Crkva nije reagovala, to je nešto što je opredijelilo brojnost", naveo je Kovačević.

Borančić: Mirjačić da ima obraza podnio bi ostavku na mjesto direktora škole

Borančić komentarišući skup kaže da Milutin Mirjačić više ni dana ne smije niti može biti direktor jedne osnovne škole u Crnoj Gori te da  ima obraza on bi podnio ostavku na mjesto direktora.

"Vrlo je udobno primati novac od Crne Gore, iako ona ne postoji za njega. Prosvjeta i obrazovanje je tragičan problem kojim se ne bavimo".

Kovačević: Knežević neće uskratiti podršku Vladi, a kamoli Mandić

Komentaišući najavljene sankcije Crnoj Gori od strane Srbije zbog glasanja za rezoluciju, Kovačević kaže da će biti zanimljiv odnos Vučića spram PES-a, DNP-a i Nove srpske demokratije.

"Knežević neće uskratiti podršku Vladi, a kamoli Mandić ".

Borančić ocjenjuje da je Mandićeva politika opasna za Crnu Goru.

IZVOR:Antenam

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.