Mugoša: Umjesto da ne komentarišu kao Demokrate, u PES-u relaksirano glasaju i potpisuju
Foto: Skupština Crne Gore

Mugoša: Umjesto da ne komentarišu kao Demokrate, u PES-u relaksirano glasaju i potpisuju

Umjesto da “nešto nauče” od Demokrata koji gotovo ne komentarišu ništa, funkcioneri Pokreta Evropa sad relaksirano glasaju i potpisuju, naveo je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša, komentarišući posljednje javne istupe povodom Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici, crnogorskim amandmanima i dokumentu ogenocidu u Jasenovcu koju su poslanici većine u petak predali u skupštinsku proceduru.

Mugoša se osvrnuo na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da su crnogorski amandmani "odvratna igra" i "perfidni trik", kao i na reakciju premijera Milojka Spajića i njegovog kabineta da su te izmjene pobjeda svih naroda u regionu.

- Kako dalje… Možda još neko pojašnjenje od strane premijera, kabineta premijera, poslanika i funkcionera iz partije premijera “istorijske važnosti” preformulisanog prvog amandmana (koji prepisuje definiciju krivične odgovornosti po međunarodnom pravu) i potpuno izmijenjenog drugog koji su završili u preambuli, ako treba i još deset puta do glasanja za Rezoluciju o Srebrenici u UN-u… Je li opet u pitanju čuvena teza o duplom pasu DPS-a i Vučića… Ali kako to sad objasniti kad se vrši vlast po svaku cijenu na svim nivoima sa NSD-om i DNP-om… - naveo je Mugoša na mreži X.

Nije valjda uzaludno, ističe on, to što su poslanici PES-a nakon “prijateljskog ubjeđivanja” od strane NSD-a i DNP-a potpisali Rezoluciju o Jasenovcu "iako su se na par sati opirali".

- Što im ne smeta ponašanje predsjednika opština iz redova navedenih partija koje revnosno drže na vlasti; što se prave da ne postoje protestne note iz BiH, pa Hrvatske… Umjesto da “nešto nauče” od Demokrata koji gotovo ne komentarišu ništa, relaksirano glasaju i potpisuju… - zaključio je Mugoša.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.