NE PEČE SE i ima samo DVA SASTOJKA - Čokoladni kolač idealan za sve sladokusce

NE PEČE SE i ima samo DVA SASTOJKA - Čokoladni kolač idealan za sve sladokusce

Recept za ovaj kolač je vrlo jednostavan.

Čokoladni kolač možete da služite na rođendanima, kada vam dođu gosti, ali i samo kada želite nešto slatko. Čokoladne poslastice rijetko ko odbija, a ako niste iskusna domaćica, donosimo vam najbolji  i najjenostavniji recept. Napravite čokoladni kolač i to samo od dva sastojka, a to su jabuke i čokolada. Super je i što se ovaj kolač ne peče, pa će vam za pripremu biti potrebno manje od pola sata, a najteže je da sačekate da se kolač stegne. 

Sastojci:

1 kg jabuka

300 g crne čokolade bez šećera

Recept za čokoladni kolač od 2 sastojka: 

Oljuštite jabuke i iseckajte, pa poređajte u šerpu. Prelijte vodom i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim poklopite i kuvajte još 5-7 minuta. Procijedite jabuke, pa ih dobro izblendirajte ili sjedinite ručnim mikserom. Treba da napravite pire, a ako želite u jabuke možete da dodate i malo cimeta. Čokoladu istopite na pari, pa pomiješajte sa pireom od jabuka. Sipajte u nauljenu tepsiju ili gumeni kalup, pa poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ohladite u frižideru nekih 3-4 sata. Služite!

Izvor:Kolektiv

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.