Eurosong izbacio holandskog predstavnika nakon incidenta

Eurosong izbacio holandskog predstavnika nakon incidenta

Eurosong je izbacio holandskog učesnika nakon kontroverze oko "incidenta" u koji je bio umiješan. Just Klajn je navodno upućivao verbalne prijetnje radnici u proizvodnji na mjestu događaja u Malmeu, u Švedskoj, u četvrtak uveče.

Organizatori Eurosonga istakli su da bi „željeli jasno da stave do znanja da, suprotno nekim medijskim izvještajima i spekulacijama na društvenim mrežama, ovaj incident nije uključivao nijednog drugog izvođača ili člana delegacije“, prenosi Skaj Njuz.

„Mi održavamo politiku nulte tolerancije prema neprikladnom ponašanju na našem događaju i posvećeni smo obezbjeđivanju bezbjednog radnog okruženja za sve osoblje na takmičenju. U svjetlu ovoga, ponašanje Just Klajna prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja“, naveli su organizatori.

Večeras je finalno veče Evrovizije na kojoj će nastupiti 25 učesnika.

Podsjećamo, holandski umetnik Just Klajn nije se pojavio na popodnevnim probama u petak 10.maja, a organizatori Eurosonga saopštili su da „istražuju incident u koji je navodno umiješan ovaj pjevač“. On je sa svoje Instagram stranice uklonio sve storije vezane za Evroviziju, prenio je BBC.

Švedskog emiter SVT prenio je ranije da je došlo do fizičkog sukoba između holandskog muzičara i jednog fotografa.

Podsjetimo, predstavnik Holandije je privukao pažnju javnosti na pres konferenciji u četvrtak, kada je dio javnosti njegovo tumačenje protumačio kao provokaciju predstavnice Izraela. Međutim, dio javnosti tvrdi da se članovi izraelske delegacije ponašaju neprimjereno i da provociraju učesnike Holandije, Grčke i Irske, prateći ih u korak i pokušavajući da svaki njihov potez interpretiraju kao provokaciju.

Just Klajn se plasirao u finale sa pjesmom ''Europapa'', međutim večeras neće imati priliku da se predstavi publici. 

Finale Eurosonga biće održano većeras, a glavni favorit za pobjedu je hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja.