Zvanično: Evrovizija izbacila holandskog predstavnika
Foto: AFP

Zvanično: Evrovizija izbacila holandskog predstavnika

Evrovizija je izbacila holandskog učesnika Just Klajna nakon incidenta u koji je bio umiješan.

„Švedska policija istražila je pritužbu jedne članice produkcijske ekipe nakon njegovog nastupa u polufinalu u četvrtak uveče, a smatra se da joj je uputio verbalne prijetnje. Pravni proces je počeo, pa smatramo da nije prikladno da nastavi takmičenje“, kazali su organizatori Evrovizije.

Jasno stavljaju do znanja, suprotno nekim medijskim izvještajima i spekulacijama na društvenim mrežama, da ovaj incident nije uključivao nijednog drugog izvođača ili člana delegacije.

„Zadržavamo politiku nulte tolerancije prema neprikladnom ponašanju na našem događaju i posvećeni smo obezbjeđivanju bezbjednog radnog okruženja za sve osoblje na takmičenju. 

U svijetlu ovoga, kazali su oni, smatra se da ponašanje Just Klajna prema članu tima predstavlja kršenje pravila takmičenja.

Finale Evrovizije je večeras, a nastupiće 25 država.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.