Demokrate protiv ulaska Bošnjačke stranke u Vladu

Demokrate protiv ulaska Bošnjačke stranke u Vladu

Javni pozivi partija parlamentarne većine da i BS bude dio 44. Vlade jedan je od pokazatelja širokog koalicionog potencijala Bošnjačke stranke, kaže za „Dan“ portparol BS Adel Omeragić

Demokratska Crna Gora smatra da bi promjene u sastavu parlamentarne većine, a time i Vlade, samo dovele do nestabilnosti izvršne vlasti, pa će se organi ove partije, ako bude za to potrebe, negativno izjasniti o eventualnom uvođenju Bošnjačke stranke u Vladu.

Premijer Milojko Spajić kazao je prije dva dana da ne zna zašto bi neko imao išta protiv ulaska Bošnjačke stranke u Vladu i da se on zalaže za to.

Da ipak ima onih koji se protive tome, "Danu" je potvrdio portparol Demokrata Mitar Paunović koji smatra da partijski organi partije kojoj pripada neće podržati tu ideju.

On je, u suštini, ponovio ono što su Demokrate odavno govorile, da treba poštovati i ispuniti postojeći sporazum koji su potpisale vladajuće partije.

– Svako prekombinovanje, prekomponovanje, uvođenje novih subjekata, eventualno izostanak određenih subjekata koji su vršili vlast van potpisnika sporazuma dovelo bi do nestabilnosti vršenja vlasti i u nekom najgorem scenariju do novih parlamentarnih izbora. U ovom trenutku su izbori manje potrebni Crnoj Gori, jer smo svjedoci da postižemo ozbiljne rezultate – rekao je Paunović.

Portparol Demokrata očekuje da organi Demokratske Crne Gore, upravo iz tih razloga, neće podržati ulazak Bošnjačke stranke u vlast.

Premijer Spajić, međutim, tvrdi da je na Bošnjačku stranku uvijek gledao kao na partnera i kao nekog koga definitivno želi da vidi uključenog u svim polugama vlasti.

Kazao je da ne zna zašto bi neko imao išta protiv ulaska Bošnjačke stranke u Vladu.

– Mislim da je Bošnjačka stranka jedan od većih, ako ne i najveći reprezent bošnjačkog naroda u Crnoj Gori. Ja sam to rekao davno, uvijek ih gledam kao partnere i kao nekog koga definitivno želimo uključenog u svim polugama odlučivanja, kazao je Spajić novinarima u vili "Gorica", nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O‘Brajenom.

 

I danas, dodaje, imamo ljude iz Bošnjačke stranke u sistemu.

– Nijesmo htjeli da ih mijenjamo, htjeli smo što dublju saradnju sa njima. Ubijeđen sam da niko neće imati ništa protiv toga, ne znam zašto bi imao, naveo je Spajić.

U Bošnjačkoj stranci su zadovoljni odnosom partija većine prema njima, a portparol partije čiji je predsjednik Ervin Ibrahimović, Adel Omeragić, kaže da ta partija ima veliki koalicioni kapacitet.

– Javni pozivi partija parlamentarne većine da i BS bude dio 44. Vlade jedan je od pokazatelja širokog koalicionog potencijala Bošnjačke stranke. Bošnjačka stranka je najveća manjinska partija koja je osvojila šest poslaničkih mandata, koja je druga najveća opoziciona partija i svakako važan činilac na političkoj sceni – rekao je Omeragić za "Dan".

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.