“Cerović ostavio dubok trag u novinarskoj i književnoj zajednici Crne Gore i regiona“
Milo Đukanović

Bivši Predsjednik Crne Gore uputio telegram saučešća

“Cerović ostavio dubok trag u novinarskoj i književnoj zajednici Crne Gore i regiona“

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Rajka Cerovića njegovoj porodici.

“Poštovana porodice Cerović, sa žaljenjem sam primio vijest o smrti vašeg supruga, oca i đeda Rajka Cerovića, poznatog crnogorskog književnika, publiciste i televizijskog autora“, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Rajko Cerović za sobom ostavlja dubok trag u novinarskoj i književnoj zajednici Crne Gore i regiona, kao jedan od uzornih intelektualaca ovog vremena.

“On je svojim jedinstvenim reportažama i dokumentarnim emisijama imao pionirsku ulogu u utemeljenju modernog televizijskog izraza u Crnoj Gori, ostavljajući vrijedno arhivsko svjedočanstvo o izgradnji i razvoju crnogorskog društva“, kazao je Đukanović.

Takođe ističe da će, kao pisac i istraživač crnogorske književnosti i nasljeđa, između ostalih autor i djela “Crnogorsko književno iskustvo”, bti upamćen kao učitelj i uzor generacijama baštinika pisane riječi u Crnoj Gori.

“Višestruko nagrađivan i jedan od osnivača temeljnih crnogorskih institucija i glasila, do kraja života ostao je posvećen svojoj profesiji, kritički promišljajući društveno-političku zbilju Crne Gore čijem je dobru i napretku bio iskreno odan. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća“, naveo je Đukanović u telegramu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.